​Ştafeta torţei olimpice pentru Jocurile de la Tokyo a fost blocată în Grecia după ce oamenii nu au respectat măsurile privind coronavirusul, a anunţat, vineri, Comitetul Olimpic Grec.

HotNews.roFoto: Hotnews

"După numărul mare de oameni la trecerea flăcării prin Sparta, şi în ciuda recomandărilor repetate la adresa publicului de a nu se strânge, Comitetul Olimpic grec a luat decizia de a întrerupe programul parcursului flăcării pe pământ grec", se arată într-un comunicat.

Flacăra Olimpică a fost aprinsă, joi, într-o ceremonie fără spectatori, din cauza pandemiei cu coronavirus, ceremonie care a avut loc în vechea Olimpia.

Ştafeta ar urma să străbată Grecia timp de şapte zile. În 19 martie, flacăra olimpică ar urma să intre pe Stadionul Panathenaic din Atena, iar campioana olimpică de la Rio la săritura cu prăjina, Ekaterina Stefanidi, o va preda reprezentanţilor Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Torţa va fi transportată în Japonia la bordul unei aeronave - Tokyo 2020 Go - special destinată acestui eveniment.

Jocurile Olimpice 2020 sunt programate să aibă loc în perioada 24 iulie - 9 august, informează News.ro.

Rămâne de văzut dacă JO vor putea să aibă loc sau nu. În ultima perioadă, a tot fost vehiculată ideea amânării întrecerilor pentru anul viitor.