Guvernul italian a decis disputarea tuturor evenimentelor sportive cu porţile închise, ca un efort suplimentar pentru a combate epidemia de coronavirus ce afectează această ţară, a declarat miercuri ministrul Sportului, Vincenzo Spadafora, citat de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ne îndreptăm către această decizie", le-a declarat Spadafora ziariştilor când a fost întrebat dacă executivul se gândeşte să interzică prezenţa spectatorilor la meciurile de fotbal, înainte ca decizia să fie oficială.

Suporterii vor putea reveni în tribune pe 3 aprilie.

Guvernul a anulat luna trecută desfăşurarea evenimentelor sportive în cele mai afectate regiuni din nordul ţării, iar până în acest moment zece partide din Serie A au fost amânate. Cu toate acestea, numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus a crescut, iar ministerele intenţionează să ia alte măsuri pentru a face faţă situaţiei.

După cum s-a anunţat, meciurile Juventus Torino - AC Milanși Napoli - Inter, din manşa secundă a semifinalelor Cupei Italiei, au fost amânate la ordinul prefectului din Torino, din cauza epidemiei de coronavirus, scrie Agerpres.