Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, joi, că a anulat suspendarea pe patru ani pentru dopaj a italianului Filippo Magnini, sportiv care s-a retras din activitate în decembrie 2017.

HotNews.roFoto: Hotnews

În martie 2015, poliţia italiană a confiscat mai multe produse dopante de la un centru medical din Pesaro. După o anchetă, în iunie 2018 Filippo Magnini a fost acuzat de Agenţia Antidoping Italiană de mai multe încălcări ale Codului Antidoping.

În noiembrie 2018, Magnini a fost găsit vinovat de Tribunalul Antidoping Italian de încălcarea unui articol al Codului Antidoping cu privire la folosirea unei substanţe interzise sau a unei metode interzise şi a fost suspendat pe o perioadă de patru ani, sancţiune valabilă de la 6 noiembrie 2018. Decizia a fost confirmată în apel la 2 aprilie 2019.

Magnini a făcut apoi apel la TAS, contestând faptele imputate de tribunalele antidoping din Italia şi cerând anularea suspendării.

“În baza dovezilor prezentate, comisia TAS a ajuns la concluzia că sunt dovezi insuficiente că Filippo Magnini ar fi încălcat Codul Antidoping. Astfel, a decis ca sancţiunea să fie anulată”, se arată pe site-ul TAS.

Filippo Magnini şi-a anunţat retragerea din activitatea sportivă în decembrie 2017, înainte să fie suspendat.

Magnini are în palmares 54 de medalii, între care şi aurul mondial la 100 m în 2005 şi 2007 şi un bronz obţinut la Jocurile Olimpice de la Atena, în 2004, la ştafetă 4x200 m, scrie News.ro.