​Schiorul rus Alexander Loginov, asupra căruia planează suspiciuni de dopaj, nu va mai participa la proba de mass-start, duminică, la Mondialele de biatlon de la Antholz-Anterselva (Italia), informează Agerpres.

Alexander LoginovFoto: IBU - Biathlon World

''Loginov nu va fi prezent la ultima probă a Mondialelor, cea de mass-start, duminică. El nu se află într-o stare psihică optimă pentru a se alinia la această întrecere'', a informat Federaţia rusă de biatlon.

Alexander Loginov a fost vizat sâmbătă de o anchetă a Poliţiei italiene în contextul unor suspiciuni de dopaj, însă a participat la proba de ştafetă 4x7,5 km., unde Rusia s-a clasat a 4-a.

Sportivul declara sâmbătă după-amiază că oamenii legii au verificat camera de hotel pe care acesta o împarte cu colegul său, Evgheni Garanicev.

''Poliţia a fost interesată doar de persoana mea'', a menţionat Loginov.

''Operaţiunea carabinierilor a fost solicitată de Parchetul din Bolzano. Presupusa infracţiune face referire la articolul 586 bis din codul penal (utilizarea sau administrarea de produse dopante). Două persoane sunt vizate, de naţionalitate rusă, un sportiv şi antrenorul său'', afirma ieri un reprezentant al Poliţiei italiene.

La Anterselva, Loginov (28 ani) a câştigat proba masculină de sprint şi a luat apoi bronzul la urmărire, însă succesul său la cele două probe a fost privit cu rezerve de ceilalţi competitori în condiţiile în care rusul a fost suspendat între 2014 şi 2016 după ce a fost depistat pozitiv la substanţa EPO.