Sportiva română Cătălina Axente a cucerit medalia de bronz, vineri seara, în limitele cat. 72 kg, la Campionatele Europene de lupte de la Roma, după ce a învins-o în meciul decisiv pe italianca Enrica Rinaldi, informează Agerpres.

Catalina AxenteFoto: Facebook - Federatia Romana de Lupte (FRL)

Cătălina Axente a întrecut-o în sferturi pe franţuzoaica Kendra Augustine Jocelyne Dacher, dar a pierdut semifinala cu Maria Selmaier (Germania).

Albert Saritov îl va înfrunta pe rusul Abdulraşid Sadulaev, în meciul pentru aur la cat. 97 kg, la lupte libere. În optimi, Saritov, medaliat cu bronz la JO 2016, s-a impus în faţa italianului Abraham de Jesus Conyedo Ruano, în sferturi l-a învins pe polonezul Radoslaw Baran, iar în semifinale a trecut de Gennadij Cudinovic (Germania).

La cat. 65 kg, Kriszta Incze s-a clasat pe locul 5, după ce a pierdut meciul bronz cu Irina Koliadenko (Ucraina). Joi, în preliminarii, Incze a învins-o pe belarusa Evghenia Andreicikova, în sferturi a trecut de unguroaica Gabriella Sleisz, fiind învinsă în semifinale Mimi Nikolova Hristova (Bulgaria).

La cat. 53 kg, Suzanna Georgiana Şeicariu, care a pierdut în calificări în faţa olandezei Jessica Cornelia Francisca Blaszka, a intrat în recalificări, câştigând în faţa azerei Tatiana Varansova, după care a fost învinsă în meciul pentru bronz de Silje Knutsen Kippernes (Norvegia) şi s-a clasat pe locul cinci.

La lupte libere, Andrei Dukov va lupta sâmbătă în recalificări cu sârbul Stevan Andria Micic la cat. 57 kg. În optimi, românul l-a învins pe italianul Givi Davidovi, dar a pierdut în sferturi de turcul Suleyman Atli.

La cat. 65 kg, George Bucur l-a învins în optimi pe italianul Abdellatif Manour, dar a pierdut în sferturi în faţa azerului Ali Rahimzade.

Omaraskhab Nazhmudinov, la cat. 79 kg, l-a învins în preliminarii pe italianul Salvatore Diana, însă a cedat în optimi în faşa azerului Jabrail Hasanov.

Alin Alexuc-Ciurariu a câştigat prima medalie a delegaţiei României la Roma, marţi, aur la cat. 130 kg, la greco-romane.

România participă la Europenele de la Roma cu 16 sportivi şi are ca obiectiv câştigarea a 2-3 medalii.