​Sportivul român Alin Alexuc-Ciurariu îl va înfrunta pe georgianul Levan Arabuli în finala cat. 130 kg, la greco-romane, marţi, la Campionatele Europene de lupte de la Roma, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Alexuc, medaliat cu bronz la Europenele de anul trecut de la Bucureşti, şi-a asigurat medalia după ce l-a învins, luni, în semifinale pe ucraineanul Nikola Kucimi. Românul s-a impus în optimi în faţa rusului Zurabi Ghedehauri, iar în sferturi l-a întrecut pe azerul Sabah Saleh Shariati.

Mihai Mihuţ va lupta pentru bronz la cat. 63 kg, greco-romane, cu învingătorul dintre azerul Taleh Mamadov şi ungurul Erik Torba. Mihuţ a trecut în optimi de sârbul Perica Dimitrijevic, în sferturi a câştigat în faţa turcului Rahman Bilici, dar a pierdut semifinala cu rusul Ibraghim Labazanov.

Florin Tiţa (cat. 55 kg), care a câştigat şi el bronzul anul trecut, la Bucureşti, l-a învins în calificări pe ucraineanul Koriun Sahradian, însă a pierdut în sferturi în faţa rusului Vitali Kabaloev şi va evolua în recalificări contra turcului Dogus Ayazci.

România participă la Europenele de la Roma cu 16 sportivi şi are ca obiectiv câştigarea a 2-3 medalii.