Vasile Cîtea a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box. Cîtea a fost singurul candidat la această funcţie şi a fost ales cu unanimitate de voturi, la alegerile care au avut loc joi, se arată într-un comunicat, potrivit News.ro.

Vasile CiteaFoto: Facebook - Federatia Romana de Box

El a fost reales cu unanimitate de voturi, 103, în cadrul Adunării Generale care a avut loc la Iaşi. Vasile Cîtea va conduce boxul românesc în următorii patru ani, el deţinând funcţia de preşedinte al FRB de la 14 ianuarie 2016.

Dacă la funcţia de preşedinte a existat un singur candidat, pentru cele două posturi de vicepreşedinte au candidat trei persoane: Bogdan Marinescu, Florin-Ioan Mulcuţan-Chiş şi Silviu Vasile Mureşan. Câştig de cauză au avut Bogdan Marinescu, ales cu 64 de voturi, şi Silviu Vasile Mureşan, ales cu 58 de voturi.

Biroul Federal al FRB va fi format, în următorii patru ani, din: Titi Tudor (56 voturi), Adrian Lăcătuş (53 voturi), Samir Simion (67 voturi), Silviu Macovei (70 voturi), Ştefan Mosoiu (73 voturi), Gabriel Petrea (74 voturi) şi Doru Gheorghiu (74 voturi). Titi Tudor şi Adrian Lăcătuş sunt singurii membri care au făcut parte şi din fostul Birou Federal.

"Îmi doresc ca noul Birou Federal să fie unul bun, coerent şi care să ajute cu toate forţele boxul românesc. Sunt convins că oamenii care au fost aleşi în acest Birou Federal au capacitatea de a scoate din anonimat acest sport. Îmi doresc foarte mult să fim uniţi, pentru că numai aşa putem să ne atingem obiectivele. Sper ca sportivii noştri să fie sănătoşi iar antrenorii să îşi facă treaba cu seriozitate. Îi aştept pe toţi cei care vor să se implice în boxul românesc să vină alături de noi", a declarat Vasile Cîtea.