Federaţia internaţională de atletism (World Athletics) a anunţat că urmăreşte ''îndeaproape'' evoluţia situaţiei din China în ceea ce priveşte epidemia de coronavirus, în contextul în care în această ţară sunt programate, între 13 şi 15 martie, Campionatele mondiale de atletism în sală, scrie Agerpres.

AtletismFoto: balkan-athletics.eu

''Monitorizăm atent situaţia împreună cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Dacă oricare dintre avizele OMS afectează planurile privind competiţia, vom anunţa rapid părţile implicate'', se arată într-un comunicat al federaţiei.

Aşa cum se ştie, Federaţia internaţională de baschet (FIBA) a anunţat că turneul feminin de calificare la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo, care urma să aibă loc la Foshan (China), în perioada 6-9 februarie, a fost mutat la Belgrad, din cauza noului coronavirus.

FIBA a explicat, într-un comunicat dat publicităţii luni, că după ce a "evaluat dezvoltarea focarului de coronavirus" detectat în China şi a stabilit ca "prioritate principală securitatea jucătoarelor şi a membrilor delegaţiilor", a decis mutarea turneului respectiv în capitala Serbiei.