​Italianul Peter Fill, dublu câştigător al globului de cristal în proba de coborâre, a anunţat sâmbătă că se va retrage din activitate după cursa de la Garmisch (Germania), programată pe 1 februarie, relatează AFP, citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fill, învingător în coborârea de la Kitzbuehel din 2016, a făcut anunţul după coborârea de sâmbătă din staţiunea austriacă, cursă pe care nu a reuşit s-o încheie. Italianul a câştigat globurile de cristal la coborâre în 2016 şi 2017, iar în 2018 s-a impus la combinata alpină. El mai are în palmares medalii la Mondiale, argint la slalom super-uriaş în 2015 şi bronz la combinata alpină în 2011.

''Doream să merg la Mondialele de la Cortina, în 2021, dar corpul meu a spus stop. Nu pot merge mai repede. Nu am încetat să mă bat, am încercat să dau un exemplu celor mai tineri şi m-am bătut până la final'', a declarat Fill, 37 ani, cu 3 victorii şi 22 de podiumuri în Cupa Mondială. În 2009, italianul s-a accidentat grav la adductori şi de mai mulţi ani suferă de probleme la spate.