Departajarea s-a făcut în urma a patru partide a câte 25 de minute, în Sala Albastră a Universităţii Estului Îndepărtat din Vladivostok. Goriacikina (21 ani) a fost aproape de victorie în prima partidă şi a dominat-o şi pe a doua, însă a eşuat de fiecare dată. Ju a câştigat partida a treia, după o abordare mai agresivă, iar în ultimul meci rusoaica nu a reuşit să obţină succesul, astfel că titlul mondial a rămas în posesia chinezoaicei Ju.
Meciul de titlu a avut o bursă de jumătate de milion de euro, cea mai mare din istoria şahului feminin, Ju Wenjun primind 275.000 de euro, iar Goriacikina 225.000 euro, potrivit EFE.
The joy of victory, the agony of defeat...
— International Chess Federation (@FIDE_chess) January 24, 2020
\uD83D\uDCF8: @MishaFriedman #WomenChessMatch pic.twitter.com/f6ihCg7Nx3
Chiar sunt curios, pentru ca argumentele de acum 50 de ani nu mai tin (femeia n-are timp ca e la cratita, femeia sta cu copiii, femeia tine gospodaria si alte cele). Si ca sa fie ceva clar - nu pun intrebarea doar ca sa starnesc cine stie ce sensibilitati stupide. Ci sunt curios care sunt argumentele cuiva care considera ca e normal ca femeile si barbatii sa NU concureze laolalta intr-un sport eminamente mental, dar i se pare total anormal ca facultatile extra-tehnice sa aiba mai multi absolventi barbati decat femei si incepe sa sara de cur in sus, ca egalitate, ca misoginism, ca timesup si alte mizerii scoase pe gura, dar gandite cu dosul.