Ultimii sportivi români au evoluat marţi la ediţia de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret, de la Lausanne, în penultima zi, la schi fond şi snowboard, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

La schi fond, în proba feminină de 5 km clasic, Adelina Rîmbeu s-a clasat pe locul 72, cu timpul de 21 min 27 sec 6/10, în timp ce Dorina Georgiana Puşcariu nu a luat startul.

În proba masculină de 10 km clasic, Liviu Constantin Păvălean a ocupat şi el locul 72, în 34 min 22 sec 7/10, iar Liviu Darius Hanganuţ a abandonat.

În întrecerile de snowboard, la schi-snowboard cros pe echipe mixte, Silviu Popa a făcut parte din echipa internaţională cu numărul 12, alături de slovena Marta Rihtarsic, de unguroaica Zsofia Vincze şi de ungurul Isbat Hoque, ocupând locul 15.

România a câştigat trei medalii la JOT 2020, două de aur, prin Andrei Nica şi Georgeta Popescu, ambii la monobob, şi una de bronz, prin Ramona Ionel, în proba de sprint pe echipe mixte la patinaj viteză.

România a fost reprezentată de 35 de sportivi la cea de-a treia ediţie de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret (competiţie rezervată sportivilor sub 18 ani) la biatlon, bob, hochei pe gheaţă, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi alpinism, schi fond şi snowboard, zece dintre cele 16 discipline sportive aflate în programul competiţiei.