​România a ocupat locul 5 în proba de sanie pe echipe mixte, luni, la Jocurile Olimpice de Tineret, ediţia de iarnă, de la Lausanne, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ioana Corina Buzăţoiu, Darius Lucian Şerban, ambii la simplu, Constantin Sebastian Motzca şi Mircea Răzvan Nicolae Turea, la dublu, au compus echipa României, cronometrată cu timpul de 2 min 58 sec 282/1000.

Rusia s-a clasat pe prima poziţie (2:54.072), urmată de Germania (2:54.622) şi Letonia (2:54.954), în timp ce pe patru a terminat o echipă alcătuită din canadieni şi un italian (2:57.627).

România a avut un reprezentant şi la snowboard, Silviu Popa, clasat pe locul 24 la snowboard cross (SBX) masculin, din 27 de sportivi.

Tot luni, Andrei Nica a cucerit aurul la monobob.

România are, înaintea ultimelor două zile de competiţie, două medalii de aur şi una de bronz. Aurul a fost cucerit de Georgeta Popescu duminică şi de Andrei Nica luni, ambii la monobob, iar bronzul a fost câştigat de Ramona Ionel, miercuri, în proba de sprint pe echipe mixte la patinaj viteză.

România este reprezentată de 35 de sportivi la cea de-a treia ediţie de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret (competiţie rezervată sportivilor sub 18 ani) la biatlon, bob, hochei pe gheaţă, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi alpinism, schi fond şi snowboard, zece dintre cele 16 discipline sportive aflate în programul competiţiei.AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Daniela Juncu)