​Elveţianul Daniel Yule a terminat învingător duminică în slalomul de la Adelboden (Elveţia) din Cupa Mondială de schi alpin, obţinând a doua sa victorie în această săptămână după cursa de miercuri de la Madonna di Campiglio (Italia), informează AFP, citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cronometrat în 1 min 48 sec 73/100, Daniel Yule a reuşit, la 26 de ani, a treia victorie din cariera sa. El a fost mai rapid cu 23/100 decât norvegianul Henrik Kristoffersen, care şi-a consolidat statutul de lider în clasamentul general. Austriacul Marco Schwarz a completat podiumul, la 28/100.

Italianca Federica Brignone a câştigat combinata feminină desfăşurată duminică la Altenmarkt-Zauchensee (Austria), obţinând a douăsprezecea sa victorie în Cupa Mondială de schi alpin, şi a urcat pe locul 2 în clasamentul general, după americanca Mikaela Shiffrin, eliminată la super-uriaş, scrie AFP.

Brignone, care are 29 de ani, a fost cronometrată în 2 min 03 sec 45/100. Ea a fost urmată de elveţianca Wendy Holdener, la 15/100, şi de compatrioata sa Marta Bassino, la 82/100, după slalom, profitând de căzăturile suferite de Mikaela Shiffrin şi de slovaca Petra Vlhova în prima manşă.

Brignone şi-a trecut în palmares a treia victorie la combinată în circuit, după ce s-a impus în 2018 şi 2019 la Crans Montana (Elveţia).

În clasamentul general al Cupei Mondiale, marea vedetă Shiffrin rămâne lider, cu 826 de puncte, în timp ce Brignone obţine 100 de puncte şi a ajuns la 565 de puncte, devansând-o acum pe Vlhova, potrivit Agerpres.