​Doi tineri ciclişti ai formaţiei Astana, kazahii Yevgeniy Gidich (23 de ani) şi Vadim Pronskiy (21 de ani), au fost loviţi de o maşină când se antrenau duminică în oraşul spaniol Altea, la 80 kilometri sud de Valencia, relatează L'Equipe, potrivit Agepres.

Astana Pro TeamFoto: Facebook - Astana Pro Team

Gidich a scăpat doar cu vânătăi la o mână, în timp ce Pronskiy, care-şi începe cariera de profesionist, are "o rană serioasă la un genunchi" şi a avut nevoie de copci în zona bărbiei, a indicat echipa sa.

În august, italianul Domenico Pozzovivo (Bahrein-Merida) a fost şi el lovit de o maşină, alegându-se cu mai multe fracturi şi suferind cinci operaţii. În noiembrie, compatriotul său Alessandro de Marchi (CCC) s-a înfuriat fiindcă este nevoit "să-şi rişte viaţa" de fiecare dată când pleacă de la antrenament, după ce a fost atins de un vehicul.

Mai recent, francezului Elie Gesbert (Arkea-Samsic) a fost lovit de un automobil care nu i-a acordat prioritate, incidentul din fericire nefiind unul grav.

Danezul Mathias Norsgaard (Movistar), proaspăt profesionist, a fost mai puţin norocos, suferind o dublă fractură de tibie după ce o maşină i-a tăiat calea la începutul lui decembrie.