​Celebrul pugilist Floyd Mayweather este cel mai bine plătit sportiv al ultimilor zece ani, cu un total de 915 milioane de dolari, potrivit Forbes.

HotNews.roFoto: Hotnews

Din suma totală, Mayweather a câştigat peste 500 de milioane de dolari din meciurile cu Manny Pacquiao (2015) şi cu Conor McGregor (2017).

Pe locul doi se află fotbalistul Cristiano Ronaldo, cu 800 de milioane de dolari, iar pe trei este eternul rival al portughezului, Lionel Messi, cu 750 de milioane de dolari.

Poziţia a patra este ocupată de LeBron James – 680 de milioane de dolari, locul cinci de Roger Federer – 640 de milioane de dolari, locul şase de Tiger Woods – 615 milioane de dolari şi poziţia a şaptea de Phil Mickelson – 480 de milioane de dolari.

Pe locul opt este Manny Pacquiao – 435 milioane de dolari, pe nouă Kevin Durant – 425 de milioane de dolari, iar pe zece Lewis Hamilton – 400 de milioane de dolari.

Singura sportivă din top 40 este Serena Williams, cu 215 milioane de dolari.

În realizarea topului, s-au luat în calcul veniturile din salarii, premii, bonusuri, contracte de sponsorizare, apariţii la evenimente şi drepturi de imagine, scrie News.ro.