Scrimerii Alexandra Predescu (CSA Steaua Bucureşti) şi Adrian Dabija (CS Dinamo Bucureşti) au câştigat ediţia a noua a Trofeului ''Alfredo Bachelli'' la spadă, vineri, la Craiova, potrivit Agerpres.

Scrima RomaniaFoto: Facebook - Federatia Romana de Scrima

Predescu, fostă campioană mondială de junioare, a învins-o în finală pe Mihaela Leonte (CS Dinamo) cu 15-9. Podiumul a fost completat de Adela Danciu (CSU Craiova), întrecută în semifinale de Leonte cu 15-12, şi de Cristina Constantinescu (CSA Steaua), învinsă cu 15-7 în penultimul act de Predescu. Au participat 38 de spadasine.

Ana-Maria Popescu (CSA Steaua) a câştigat precedentele trei ediţii ale competiţiei.

La masculin, Dabija l-a întrecut în finală pe Ştefăniţă Vîlceanu (CSU Craiova), cu 15-8. Pe locul al treilea s-au clasat bulgarul Ilia Ceakarov (Cerno More Varna), învins de Vîlceanu cu 15-10 în semifinale, şi Adrian Szilagyi (CSM Satu Mare), întrecut de Dabija cu 15-11 în semifinale. La competiţie s-au aliniat 68 de sportivi.

Dabija s-a impus şi anul trecut, iar în 2018 a câştigat Adrian Szilagyi.

Trofeul ''Alfredo Bachelli'' este o competiţie dedicată italianului cu acelaşi nume, care e considerat întemeietorul şcolii de scrimă din Bănie.