Sportiva română Andreea Beatrice Ana a cucerit medalia de bronz, joi, în limitele cat. 55 kg, la Campionatele Mondiale de lupte Under-23 de la Budapesta, scrie Agerpres.

Andreea Beatrice Ana, medaliata cu bronz la CM U23 de lupteFoto: Facebook - Federatia Romana de Lupte (FRL)

Ana a învins-o în meciul pentru bronz pe Kristina Zoriana Demko.

Ana a pierdut miercuri, în preliminarii, în faţa japonezei Saki Igarashi, dar calificarea acesteia în finală a tras-o pe luptătoarea română în recalificări, unde a întrecut-o, joi, pe americanca Dominique Olivia Parrish, apoi câştigând meciul pentru bronz cu Demko.

Alte două românce vor lupta vineri pentru medaliile de bronz, Kriszta Incze şi Alexandra Anghel.

La cat. 65 kg, Kriszta Tunde Incze a dispus în preliminarii de Noemi Szabados (Ungaria), în sferturi a învins-o pe rusoaica Dinara Salihova, dar a pierdut semifinala cu japoneza Misuzu Enomoto şi o va înfrunta în meciul pentru bronz pe învingătoarea dintre ucraineanca Irina Koliadenko şi americanca Maya Gabriella Nelson.

Alexandra Nicoleta Anghel a pierdut în sferturile cat. 72 kg în faţa chinezoaicei Xiaoqian Wang, dar s-a calificat totuşi în meciul pentru bronz contra japonezei Mei Shindo.

La cat. 53 kg, Suzanna Georgiana Şeicariu a dispus în preliminarii de Amber Carly Dawn Wiebe (Canada), dar a pierdut în sferturi în faţa turcoaicei Zeynep Yetgil.

România participă cu 13 sportivi la Mondialele Under-23 din Ungaria, obiectivul delegaţiei fiind câştigarea a 1-2 medalii.