Atletul Alin Firfirică a fost medaliat cu aur la proba de aruncare a discului, la Jocurile Mondiale Militare de la Wuhan. Medalia câștigată de Firfirică este prima de aur pentru România, în cadrul competiției din China.

Alin Firfirica, medaliat cu aur la Jocurile Mondiale MilitareFoto: csasteaua.ro

Pregătit de antrenoarea Daniela Costian, Alin și-a continuat în China seria de evoluții excelente din această toamnă. Clasat pe locul 4 la Campionatul Mondial de seniori de la Doha, Alin Firfirică a cucerit medalia de aur la Wuhan cu o aruncare de 63,88 metri, performanță reușită din a patra încercare. În acest concurs Alin a mai avut alte două aruncări depășite, iar celelalte trei au măsurat astfel: 62,35m, 61,70m, 60,99m.

Pe locurile 2 și 3 ale probei s-au clasat doi sportivi din Rusia: Aleksei Khudiakov – 61,64m și Viktor Butenko – 59,65m. Au participat 12 sportivi.

Aurul lui Alin Firfirică reprezintă a șasea medalie cucerită de România la Wuhan. Celelalte cinci medalii au fost cucerite de următorii sportivi: Ana Maria Popescu – argint la spadă, Andreea Chițu – argint la judo, Andrei Dukov – argint la lupte libere, Suzana Georgiana Șeicariu – argint la lupte libere și Ionuț Zincă – bronz la orientare, se arată pe site-ul csasteaua.ro.