Sportiva Florina Sorina Hulpan a câştigat, luni, trei medalii de bronz la categoria 59 de kilograme (secţiunea Under-23) în cadrul Campionatelor Europene de haltere pentru juniori şi tineret care se desfăşoară în aceste zile la Bucureşti.

CE Haltere pentru juniori si tineretFoto: easywl.com

Triplă medaliată cu aur la ediţia de anul trecut (cat. 64 kg), Hulpan a obţinut bronzul la smuls, cu 94 de kilograme. La aruncat ea s-a clasat pe locul trei, cu 113 kilograme. La total, ea a urcat pe treapta treia a podiumului, cu 207 kilograme.

Cealaltă reprezentantă a României la categoria 59 kg, Georgiana Alexandra Curt, s-a clasat pe poziţia a şasea, cu 70 kg la smuls, 98 kg la aruncat şi 168 kg la total.

Bilanţul echipei României până acum este de 18 medalii, 3 de aur, 8 de argint şi 7 de bronz.

România avea ca obiectiv câştigarea a 5-7 medalii la această competiţie, care este criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Ce a spus Florina Hulpan

"Consider că a fost un concurs uşor, chiar dacă am luat bronzul. Nu mă aşteptam la rezultatul pe care l-am făcut azi pentru că în pregătire nu mi-a mers deloc cum mi-aş fi dorit. Am avut dureri şi nu am făcut pregătirea exact aşa cum trebuia pentru a obţine mai mult azi. Dureri am şi pe la genunchi, şi pe la spate... dar trec ele. Am simţit şi în timpul concursului ceva durere la genunchiul drept. De aceea spun că sunt foarte mulţumită şi fericită cu bronzul. E adevărat, anul trecut am luat aurul, însă în sport sunt şi suişuri, şi coborâşuri, trebuie să ne obişnuim cu toate. Trebuie să acceptăm şi să mergem mai departe. Să luăm ceea ce ni se oferă şi rezultatul să ne motiveze să luptăm mai mult la următorul concurs", a spus sportiva.

După ce în 2018 concurase la 69 kg, 63 kg şi 64 kg, Florina Hulpan a coborât în categorie la 59 în acest an. "Am schimbat categoria pentru că aveam mai multe şanse la medalie la 59 de kilograme. Însă nu e sigur că voi face această categorie şi pe viitor. Depinde mult de concurs, de cum mă simt şi de cum sunt pregătită", a explicat ea.

Obiectivul Florinei Hulpan este să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce la ediţia de la Rio de Janeiro a fost forţată să abandoneze la finalul concursului de smuls din cauza unei accidentări. "Am acumulat ceva punctaj pentru Jocurile Olimpice. Acum trei ani am fost, dar m-am accidentat, acum să vedem ce îmi rezervă viitorul. Mi-aş dori foarte mult să ajung la Tokyo, iar apoi la Paris, în 2024. Îmi doresc să fac performanţă în continuare, să urc cât mai sus şi să fac România mândră de mine", a precizat Hulpan.