Înotătorul american Conor Dwyer, dublu campion olimpic, a fost suspendat 20 de luni pentru dopaj, după descoperirea unei concentraţii ridicate de testosteron în organismul său, a anunţat, vineri, Agenţia antidopaj a Statelor Unite (USADA), citată de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

La scurt timp după anunţul USADA, Dwyer a publicat pe Instagram un comunicat în care şi-a anunţat retragerea din activitate.

USADA reclamase iniţial o suspendare de patru ani după ce Dwyer a fost testat pozitiv la controale antidoping efectuate în afara competiţiei, pe 15 şi 27 noiembrie şi 20 decembrie 2018.

Dar un juriu de trei judecători ai comisiei de arbitraj a apreciat că o suspendare de 20 de luni este mult mai potrivită în măsura în care înotătorul nu a făcut altceva decât să urmeze un tratament prescris de medici.

Comisia a considerat că sportivul a "fost credibil în mărturia sa atunci când a afirmat că a crezut ce i s-a spus" legat de tratamentul său psihologic, care nu ar fi avut urmări asupra performanţelor sale sportive.

Suspendarea lui Dwyer, care a cucerit medaliile de aur în proba de ştafetă la JO de la Londra din 2012 şi la JO 2016 de la Rio, precum şi bronzul la 200 m liber la Rio, datează din 21 decembrie 2018, dată la care o suspendare provizorie i-a fost impusă în aşteptarea arbitrajului comisiei.

Conor Dwyer s-a retras din echipa SUA pentru CM 2019 şi nu va putea participa la concursurile de calificare pentru JO de la Tokyo din 2020, în măsura în care suspendarea sa va lua sfârşit la finele lui august anul viitor, scrie Agerpres.