​Gimnasta americană Simone Biles a cucerit, joi, medalia de aur la individual-compus, la Campionatul Mondial de la Stuttgart, aceasta fiind a cincea distincţie supremă din cariera sa în probă şi a 16-a de aur la Mondiale. În total, Biles a adunat 22 de medalii mondiale, potrivit News.ro.

Simone BilesFoto: worldgymdoha18.com

Simone Biles a adunat un punctaj de 58.999, iar pe podium a fost urmată de Tang Xijing (China, 56.899) şi de Angelina Melnikova (Rusia, 56.399).

Biles (22 de ani), considerată un fenomen în lumea gimnasticii, a totalizat 22 de medalii mondiale şi a depăşit-o deja pe rusoaica Svetlana Horkina, care deţinea 20 de medalii. În acest top, locul al treilea este ocupat de Gina Gogean, cu 15 medalii.

România nu a avut reprezentare în această finală,după ce Maria Holbură a fost pe locul 54 în calificări, cea mai bună clasare dintre gimnastele tricolore. Holbură a ratat finala, însă a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice la individual-compus.

CM de la Stuttgart va continua cu finala masculină la individual compus (11 octombrie), precum şi cu cele pe aparate (în 12-13 octombrie).