​Atleta Alina Rotaru s-a clasat, duminică, pe locul 6, în finala probei de săritură în lungime, la Campionatele Mondiale de la Doha. Delegaţia României a încheiat participarea la CM fără medalie, potrivit News.ro.

Alina RotaruFoto: fra.ro

Cea mai bună săritură a Alinei Rotaru a măsurat 6.71 metri, iar celelalte încercări reuşite au fost de 6.59 metri, 6.66 şi 6.71 metri.

Medalia de aur a revenit atletei Malaika Mihambo (7.30 metri, Germania), iar pe podium au mai urcat Marina Romanciuk (6.92, Ucraina) şi Ese Brume (6.91, Nigeria).

În calificări, atleta tricoloră a reuşit o săritură de 6,72 metri. În finală a ratat calificarea Florentina Iuşco (locul 15, cu 6,22 metri).

Alte clasări în finale pentru atleţii români la CM de la Doha: Alin Firfirică (locul 4, aruncarea discului), Andreea Panţuroiu (locul 11, triplusalt), Narcis Mihăilă (locul 10, 50 km marş).

Delegaţia României la CM de la Doha a inclus sportivii Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Florentina Iuşco (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Narcis Mihăilă (50 km marş), Andrei Gag (greutate), Andreea Panţuroiu (triplusalt), Alin Firfirică (aruncarea discului), Alexandru Novac (aruncarea suliţei), Alina Rotaru (săritura în lungime) şi Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului).

Campionatul Mondial de Atletism în aer liber a ajuns la Doha (Qatar), la ediţia cu numărul 17. Organizat pentru prima dată 1983, Campionatul Mondial s-a desfăşurat din patru în patru ani, iar din 1991 are loc din doi în doi ani.

Prima ediţie a avut loc la Helsinki (Finlanda), iar ediţia următoare, din 2021, va avea loc la Eugene (SUA), în perioada 6-15 august.