Judoka american Jack Hatton, cotat cu şanse la câştigarea unei medalii la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo, a încetat din viaţă subit, miercuri, la doar 24 de ani, a anunţat Federaţia americană de judo, fără să precizeze cauza decesului său, informează AFP.

Jack Hatton (dreapta)Foto: Captura YouTube

"Cu inima îndurerată, USA Judo anunţă moartea neaşteptată a membrului echipei naţionalei Jack Hatton", a indicat federaţia din Statele Unite într-un comunicat, adăugând că "Jack era unul dintre cei mai buni judoka americani şi a câştigat mai multe medalii la diferite competiţii din întreaga lume".

Cel mai important rezultat obţinut de Hatton în cariera sa a fost o medalie de argint cucerită la Grand Prix-ul de la Antalya (Turcia), în aprilie 2018.

Clasat pe locul 30 mondial la categoria sa (81 kg), tânărul sportiv originar din New York a atins turul al doilea la ultimele trei ediţii ale Campionatelor Mondiale.

Luna trecută, la Jocurile Panamericane de la Lima, Jack Hatton a fost învins în meciul pentru medalia de bronz, transmite Agerpres.