Perechea canadiană Tessa Virtue/Scott Moir, campioni olimpici în proba de dans la patinaj artistic, şi-a anunţat miercuri, pe contul de Twitter, retragerea din activitate, potrivit Agerpres.

Tessa Virtue si Scott MoirFoto: pyeongchang2018

''Salut tuturor, avem veşti pentru toată lumea, pentru fani, pentru cei care ne susţin (...) Nu ştiu cum să vă spunem dar credem că cel mai bun drum acum pentru noi este către locul unde ne simţim cel mai confortabil. Acesta este... acasă. (...) După 22 de ani de activitate sportivă este momentul să ne retragem. Este ceva personal şi emoţionant. Cât de norocoşi am fost să împărţim tot acest drum cu voi'', au scris cei doi patinatori într-o postare comună.

Moir (32 ani) şi Virtue (30 ani) au cucerit aurul în proba de dans pe gheaţă din cadrul concursului de patinaj artistic al JO de iarnă, ediţia 2018, de la PyeongChang, trecându-şi astfel în palmares al doilea lor titlu olimpic, după cel obţinut la Vancouver (2010).

În Coreea de Sud, Virtue şi Moir i-au devansat pe francezii Gabriella Papadakis şi Guillaume Cizeron, medaliaţi cu argint, în timp ce bronzul a revenit fraţilor americani Maia şi Alex Shibutani.

Tessa Virtue şi Scott Moir au un palmares excepţional, în care figurează patru medalii cucerite la Jocurile Olimpice, trei de aur - una la Vancouver, în 2010, şi două la PyeongChang, unde au câştigat şi titlul pe echipe -, precum şi una de argint, obţinută la JO 2014 de la Soci.