Sportivul Alin Firfirică s-a calificat, sâmbătă, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, el devenind al cincilea atlet român care obţine dreptul de a participa la ediţia de anul viitor a competiţiei, scrie News.ro.

Alin FirfiricaFoto: fra.ro

Firfirică a câştigat proba de aruncare a discului din cadrul Memorialului “Kamila Skolimowska” de la Cracovia (Polonia), aruncând 67,32 m din a doua încercare (P.B.).

Potrivit FR Atletism, Alin Firfirică a aruncat peste 67 de metri de două ori la Cracovia: 67,32 la a doua încercare şi 67,26 la ultima tentativă. În concursul din Polonia, sportivul român i-a devansat pe Piotr Malachowski (Polonia) – 65,71 şi Andrius Gudzius (Lituania) – 65,17.

Firfirică este al cincilea atlet român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după Florentina Marincu-Iusco (Sp CN Cetate Deva – lungime), Alina Rotaru (CSM Bucureşti – lungime), Claudia Bobocea (CSA Steaua – 1.500 m), Daniela Stanciu (CSA Steaua – înălţime).

Alin Firfirică este legitimat la clubul Steaua Bucureşti, acolo unde este pregătit de către antrenoarea Daniela Costian.