​Delegaţia de tenis de masă a României a revenit în ţară, după ce a cucerit a doua oară consecutiv medalia de aur la un campionat european. Naţionala feminină a învins Portugalia cu 3-0, în finala EURO 2019, care a avut loc la Nantes, informează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tricolorele au revenit în ţară luni şi au fost întâmpinate la Aeroportul Internaţional Henri Coandă de apropiaţi şi de reporterii televiziunilor. Fetele de aur s-au oprit şi pentru a face câteva fotografii cu fanii, care au fost alături de ele începând din grupele EURO 2019 până în finala cu lusitanele.

Naţionala feminină a României a cucerit medalia de aur la Campionatul European pe echipe 2019, care a avut loc la Nantes, Franţa, între 3-8 septembrie. Tricolorele au câştigat în ultimul act împotriva Portugaliei, scor 3-0. În total, naţionala României a câştigat cinci meciuri pentru a-şi păstra titlul obţinut în 2017.

"Am demonstrat iar că suntem cele mai bune. Meciul cu Portugalia a fost unul foarte greu, nu greu. Foarte. Asta vorbeam şi şieri cu fetele, noi vrem. Ne dorim foarte mult (n.r. - realizarea tripletei), dar o luăm pas cu pas. Cel mai greu a fost să ne stăpânim emoţiile, presiunea. Pentru mine cel mai greu meci a fost cel din semifinală, cu Polonia, pentru că antrenorul polonez este antrenorul meu şi jucătoarea este cu mine în echipă, şi mă cunoşteau bine", a declarat Elizabeta Samara.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, a vorbit despre viitorul naţionalei: "Astăzi îmi este vocea în revenire, ieri, după primul meci aproape că nu mai vorbeam. Ele sunt la momentul acesta destul de motivate, îşi doresc acest lucru. Avem Jocurile Olimpice de la Tokyo, acela este obiectivul nostru şi sunt convins că, cu o pregătire foarte bună, ne putem apropia de acea medalie atât de dorită".

Citește și: VIDEO Echipa feminină a României, campioană europeană la tenis de masă pentru a cincea oară (3-0 vs Portugalia)