​Boxerul român Viorel Simion (22 victorii, 3 înfrângeri – 9 KO) se va bate pe 11 octombrie la Belfast (Irlanda de Nord), cu Marco McCullough (22, 4 – 12 KO), într-un meci de 10 reprize, ce are ca miză centura IBF Europeană la categoria super-pană, deţinută de britanic, informează Mediafax.

Viorel SimionFoto: AGERPRES

La 37 de ani, Viorel Simion păşeşte din nou pe drumul care poate să-l ducă spre titlul mondial. Promotorul său, Sorin Florea, prin King Promotion, i-a netezit calea prin perfectarea unui meci intermediar, cel de la Belfast, din 11 octombrie. ”Viorel întâlneşte un adversar puternic, dar poate să-l învingă. Experienţa e de partea lui. În plus, nu are voie să facă paşi greşiţi, pentru că dacă va câştiga anul viitor ar putea avea şansa de a boxa pentru titlul mondial”, a declaratSorin Florea.

Viorel Simion vine după o victorie necesară, obţinută în aprilie acest an în Ungaria, în faţa georgianului Nika Kokashvili. Anterior acestui succes, Viorel pierduse două meciuri consecutiv, ambele cu advesari de top mondial, Scott Quigg şi Shakur Stevenson. Marco McCullough este mai tânăr decât Viorel (29 de ani) şi a câştigat ultimele cinci meciuri, între acestea fiind şi două cu titluri, IBO International şi IBF European, ambele la super-pană.

Pentru Viorel Simion urmează o perioadă strictă de pregătire, în care i se vor asigura toate condiţiile pentru a fi în cea mai bună formă la meciul de pe 11 octombrie. ”Am încredere în Viorel, investim în continuare în el. Îi vom aduce trei sparring-partneri de top, câte unul pe săptămână. Sunt cheltuieli considerabile, pentru că vorbim de boxeri cu cotă, care se află de asemenea pe un drum bun spre titlul mondial. De pildă, John Carter are 11 victorii şi nicio înfrângere, fiind campionul Spaniei”, mai spune Sorin Florea.