​Medaliaţi cu aur la Jocurile Europene de la Minsk în proba de canoe dublu 1000 de metri, Victor Mihalachi şi Cătălin Chirilă s-au calificat în finala Campionatului Mondial de kaiac-canoe, după ce s-au clasat pe locul 3 în semifinala a treia, scrie Mediafax.

Cei doi tricolori vor concura sâmbătă, la prânz, de la 13:03 (ora României) pentru medalii şi pentru calificarea la Jocurile Olimpice din 2020. Primele opt echipaje din cele nouă calificate în finală obţin calificarea pentru JO, astfel că există şanse mari pentru echipajul tricolor.

România mai păstrează şanse şi la alte probe. Au mai rămas în cursă canoea de simplu – 1000 de metri masculin (Leonid Carp) şi cele două ambarcaţiuni de kaiac 4 – 500 de metri (masculin şi feminin). La acestea din urmă, toate locurile cotă pentru JO se vor acorda la Mondiale, 10 locuri în total, cu respectarea ”principiului celor 4 continente”. În 2020 vor mai fi două competiţii de calificare la JO: o cupă mondială (doar pentru probele de simplu) şi competiţiile continentale.