Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a anunţat joi suspendarea laboratorului antidoping de la New Delhi (India), pentru o durată de maximum şase luni, din cauza neregulilor constatate la una dintre metodele sale de analiză, informează AFP.

Control antidopingFoto: AGERPRES

Suspendarea, intrată în vigoare pe 20 august, a fost decisă pentru neconformitate la Standardul internaţional pentru laboratoare (SIL) al AMA/WADA, a precizat organizaţia internaţională într-un comunicat.

Aceste nereguli au fost constatate cu ocazia unei vizite a experţilor agenţiei mondiale, la una dintre metodele de analiză practicate de acest laborator, aşa numita analiză prin cromatografie gazoasă - combustie - spectrometrie de masă a raporturilor izotopice, precizează organizaţia.

Pe durata suspendării laboratorului de la New Delhi, eşantioanele vor fi încredinţate spre analizare unui alt laborator agreat.

Laboratorul indian poate face apel împotriva acestei suspendări sau poate solicita reacreditarea după şase luni, dacă procedurile de analiză vor fi puse în conformitate până atunci, susține Agerpres.