Înotătorul maghiar Tamas Kenderesi, participant la Campionatele Mondiale de nataţie de la Gwangju, a fost inculpat pentru hărţuire sexuală, dar a fost autorizat să părăsească Coreea de Sud, au anunţat autorităţile de la Seul, citate de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Kenderesi (22 ani), medaliat cu bronz la 200 m fluture cu ocazia Jocurilor Olimpice din 2016, a fost acuzat oficial de comiterea unui act indecent prin exercitarea unei constrângeri, a declarat pentru AFP un responsabil al ministerului public sud-coreean.

Sportivul a recunoscut că "a atins din greşeală" o tânără care dansa într-un club de noapte din Gwangju, oraş aflat la 300 km sud de capitala Seul, în noaptea de sâmbătă spre duminică, dar a respins orice acuzaţie de hărţuire sexuală.

Conform responsabilului ministerului public, ungurul a achitat suma de 3 milioane woni (2.300 euro) pentru a acoperi o eventuală amendă.

Înfracţiunea pentru care este urmărit penal este reglementată de legea coreeană în cadrul unei proceduri administrative şi nu va apărea în instanţă.

Iniţial, poliţia din Coreea de Sud i-a interzis să părăsească ţara pe durata anchetei. Următoarea procedură va fi ridicarea oficială a acestei interdicţii de ieşire din ţară, a adăugat oficialul, care nu a confirmat dacă înotătorul a părăsit deja Coreea de Sud.

Tamas Kenderesi s-a clasat pe locul opt în proba de 200 m fluture de la Campionatele Mondiale de nataţie ediţia 2019, săptămâna trecută.