Campioana olimpică americană Dalilah Muhammad a doborât recordul mondial la 400 m garduri, cu ocazia Campionatelor americane de atletism ale Statelor Unite, duminică la Des Moines (Iowa), informează AFP, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Muhammad, medaliată cu aur la JO 2016 de la Rio, a fost cronometrată în 52 sec 20/10, îmbunătăţind cu 14 sutimi de secundă performanţa stabilită în urmă cu 16 ani de rusoaica Iulia Pecionkina.

"Sunt şocată! Antrenorul meu mi-a spus tot timpul că recordul este acolo. Trebuie doar să am încredere şi să merg să-l caut. Îmi doream foarte mult acest lucru şi ştiam că trebuie să merg şi să demonstrez că pot reuşi", a declarat sportiva americană.

În ciuda unor zone cu apă prezente pe pista stadionului Drake din Des Moines, după aversele căzute în cursul zilei de duminică, Dalilah Muhammad a impus un ritm ridicat încă din start şi a intrat în ultima linie dreaptă un un avans net faţă de noua stea a acestei discipline, Sydney McLaughlin.

În luna iunie, cu ocazia reuniunii de la Oslo, McLaughlin a învins-o pe Muhammad pe ultimii metri ai cursei, însă duminică ea nu a părut niciun moment în măsură să recupereze distanţa faţă de newyorkeză.

Sydney McLughlin a încheiat cursa pe poziţia secundă, în 52 sec 88/100, urmată de Ashley Spencer, cronometrată în 53 sec 11/100.