Înotătoarea Costea Bianca a câştigat, vineri, medalia de aur în proba de 50 metri liber, a 12-a pentru România la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), de la Baku, scrie News.ro.

FOTE 2019Foto: Facebook - EYOF BAKU 2019

Sportiva tricoloră a încheiat cu timpul de 25.34 secunde, stabilind şi un nou record la FOTE. De asemenea, este şi record naţional la 50 metri liber feminin la categoriile 14 şi 15 ani.

Până în prezent, România a obţinut 12 medalii la FOTE, după cum urmează: la judo – aur (Barbara Hagianu), argint (Alexandru Matei), Alexandra Paşca (bronz), la lupte – aur (Georgiana Antuca) şi argint (Ana Maria Pârvu), la nataţie – aur şi două argint (David Popovici), aur (Costea Bianca) şi la gimnastică – argint (echipa feminină) şi bronz (Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu).

La Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), de la Baku, participă, între 21-27 iulie, un număr de 103 sportivi români, iar obiectivul de câştigare a 8-10 medalii a fost depăşit.

Sportivii români concurează la cea de-a 15-a ediţie a FOTE la atletism, ciclism, gimnastică artistică, handbal, nataţie, judo, lupte, tenis şi volei.