Înotătorul David Popovici a obţinut, vineri, a treia medalie personală la FOTE, argint la 200 metri liber. Pentru România este a 11-a medalie la Baku, scrie News.ro.

David PopoviciFoto: frnpm.ro

David Popovici a încheiat cu timpul de 1:50.93 minute, cu care a obţinut medalia de argint, după britanicul Mildred Edward (1:49.33). Performanţa lui Popovici reprezintă şi un nou record naţional la categoriile de vârstă 15 şi 16 ani.

Anterior, David a obţinut aurul la 100 metri liber şi tot argint la 50 metri liber.

Până în prezent, România a obţinut 11 medalii la FOTE, după cum urmează: la judo – aur (Barbara Hagianu), argint (Alexandru Matei), Alexandra Paşca (bronz), la lupte – aur (Georgiana Antuca) şi argint (Ana Maria Pârvu), la nataţie – aur şi două argint (David Popovici) şi la gimnastică – argint (echipa feminină) şi bronz (Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu).

La Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), de la Baku, participă, între 21-27 iulie, un număr de 103 sportivi români, iar obiectivul de câştigare a 8-10 medalii a fost depăşit.

Sportivii români concurează la cea de-a 15-a ediţie a FOTE la atletism, ciclism, gimnastică artistică, handbal, nataţie, judo, lupte, tenis şi volei.