Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), locul cinci în clasamentul general, a abandonat în etapa a 19-a a Turului Franței, cu două runde înainte de finalul competiției, din cauza unei accidentări la piciorul stâng, informează L'Equipe.

Thibaut Pinot, abandon in Turul FranteiFoto: letour.fr

Pinot a primit îngrijiri medicale în primii kilometri ai cursei, fiindu-i aplicat un bandaj pe coapsa stângă. La un moment dat, el a mers la mașina medicală, pentru schimbarea bandajului, însă apoi s-a oprit pentru ca un asistent al echipei sale să îi îndepărteze definitiv bandajul. Rămas la mai mult de 2'30'' în spatele favoriților, Pinot a luat decizia de a abandona, după numai 36 de kilometri parcurși. Francezul a izbucnit în lacrimi, fiind consolat de coechipierul William Bonnet.

Câștigătorul etapei a 14-a, Pinot era al cincilea în clasamentul general, la 1'50'' în spatele compatriotului Julian Alaphilippe, înainte de startul etapei a 19-a, între Saint-Jean-de-Maurienne şi Tignes (126,5 kilometri).

Aceasta este a patra oară când Pinot trebuie să părăsească Turul Franței înainte de final. El a mai avut aceeași experiență la edițiile din 2013, 2016 și 2017.

De asemenea, Thibaut Pinot a fost nevoit să abandoneze și la ediția de anul trecut a Turului Italiei, după penultima etapă. Francezul a fost internat la spital din cauza deshidratarii și a febrei.