Germanul Tony Martin (Jumbo) şi britanicul Luke Rowe (Ineos), implicaţi într-o altercaţie la finalul etapei a 17-a a Turului ciclist al Franţei, desfăşurată miercuri, au fost excluşi din cursa care are loc în Hexagon, a anunţat juriul comisarilor, citat de AFP.

Luke Rowe si Tony Martin, exclusi din Turul FranteiFoto: Facebook - Team INEOS

Cei doi rutieri s-au şicanat cu mai puţin de 15 km înainte de sosire, după ce Martin a blocat o tentativă de depăşire a lui Rowe, obligat să iasă pentru scurt timp de pe şosea. Britanicul i-a răspuns printr-o lovitură la nivelul feţei, conform imaginilor difuzate de televiziune. Juriul a avut la dispoziţie imagini suplimentare, în afara celor difuzate în direct.

Pe lângă excluderea din Turul Franţei, Rowe şi Martin vor fi obligaţi să achite şi câte o amendă de 1.000 de franci elveţieni (910 euro), fiindu-le retrase şi 50 de puncte în clasamentul UCI.

Ambii ciclişti au regretat incidentul şi şi-au cerut scuze după încheierea etapei. "Amândoi îndeplinim acelaşi rol, avem acelaşi loc de muncă. Nu a fost nimic, cu adevărat. Doar ne-am jenat unul pe celălalt. Am trecut împreună linia de sosire şi ne-am strâns mâinile. Aşa este o cursă de ciclism", a declarat Rowe.

Echipele Jumbo şi Ineos au anunţat ulterior că au făcut apel împotriva deciziei juriului comisarilor Turului Franţei, scrie Agerpres.

VIDEO Turul Franței: Matteo Trentin, victorie în etapa a 17-a / Julian Alaphilippe păstrează tricoul galben