Sportivele Georgiana Antuca şi Ana Maria Pârvu au obţinut, luni, primele medalii pentru România – aur şi argint – la lupte, la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), de la Baku, scrie News.ro.

Georgiana AntucaFoto: Facebook - COSR

Prima medalie de aur a României a fost obţinută de luptătoarea Antuca Georgiana (categoria 46 de kilograme), după finala cu azera Gultakin Shirinova, iar la scurt timp, la categoria 49 de kilograme, colega sa de lot, Ana Maria Pîrvu a obţinut medalia de argint, după finala cu sportiva din Turcia, Emine Cakmak.

La Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), de la Baku, participă, între 21-27 iulie, un număr de 103 sportivi români, care au drept obiectiv câştigarea a 8-10 medalii.

”Obiectivul propus de către federaţiile care vor avea sportivi la Baku este de a obţine în jur de 8-10 medalii. Eu zic că e un obiectiv realist, sperăm să îl depăşim, mai ales că la această ediţie s-a înregistrat un număr record de participanţi. Vom fi prezenţi şi cu două echipe naţionale, cele feminine de handbal şi de volei”, a declarat secretarul general al COSR, George Boroi, înaintea plecării spre Baku.

Sportivii români vor concura la cea de-a 15-a ediţie a FOTE la atletism, ciclism, gimnastică artistică, handbal, nataţie, judo, lupte, tenis şi volei.

La întreceri participă sportivi cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.