​Boxerul filipinez Manny Pacquiao, în vârstă de aproape 41 de ani, a devenit noul rege al categoriei WBA la categoria welter, după ce l-a învins pe campionul en titre, Keith Thurman, cu o decizie partajată, după meciul disputat sâmbătă la Las Vegas, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Doi arbitri judecători l-au dat învingător pe filipinez (115-112), iar al treilea l-a văzut învingător pe american (114-113). Pacquiao devine la 40 de ani şi 7 luni cel mai vârstnic campion mondial din istoria categoriei welter.

La 24 de ani după prima sa luptă, Pacquiao a semnat a 62-a sa victorie din palmaresul care mai cuprinde şapte înfrângeri şi două egaluri. ''Pac Man'' este singurul boxer din lume care a deţinut centura mondială la opt categorii diferite. Thurman, 30 ani, a suferit prima sa înfrângere din carieră faţă de 29 victorii.

Pacquiao l-a trimis la podea din prima repriză pe Thurman, dar spre final meciul s-a echilibrat şi americanul a câştigat câteva reprize.

Filipinezul a anunţat că va reveni în ţara sa pentru a-şi relua îndatoririle de senator, înainte de a decide următoarea sa apariţie în ring: ''Cred că voi lupta din nou anul viitor''.