​Pugilistul britanic Tyson Fury, fost campion mondial al "greilor", spune că un lucru mai important decât boxul este să poţi ajuta la salvarea unor vieţi, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit BBC, Fury, 30 de ani, a vorbit deschis, în mai multe discuţii pe care le-a avut cu publicul în diferite oraşe din Marea Britanie, despre lupta sa personală cu depresia sau cu consumul de substanţe care creează dependenţă.

El a menţionat că mulţi oameni din alte ţări au venit să-l asculte vorbind despre problemele pe care le-a avut, dar şi despre depăşirea acestora şi revenirea sa în competiţii.

''Nu o să vă vină să credeţi pe câţi oameni i-am ajutat cu aceste discuţii. Am fost impresionat să aud ulterior că unii au spus că am reuşit să salvez viaţa copilului lor, fiicei, soţului sau soţiei. Este un sentiment extraordinar ceea ce simţi când primeşti astfel de mesaje, mult peste ceea ce simţi atunci când ai o victorie în ring, indiferent de adversar'', a spus Fury.

Tyson Fury a petrecut aproape trei ani în afara ringului după superba victorie din 2015 contra lui Wladimir Klitschko, pentru unificarea centurilor ''greilor'' versiunile IBF, WBO şi WBA. În acea perioadă, el a mărturisit că s-a îngrăşat foarte mult, a avut probleme cu depresia şi alcoolul, gândindu-se chiar la suicid.

Revenit apoi în competiţii, Fury a anunţat, la începutul acestei luni, că meciul revanşă împotriva americanului Deontay Wilder, campionul mondial en titre la categoria grea, versiunea WBC, va avea loc anul viitor, pe 22 februarie.

Fury este singurul pugilist pe care Wilder nu a reuşit să-l învingă, cei doi terminând la egalitate, în luna decembrie 2018 la Los Angeles. Britanicul a controlat lupta, însă a fost trimis la podea de două ori, ultima oară în repriza a 12-a.

"Meciul revanşă a fost confirmat şi semnat. Va fi pe 22 februarie", a declarat Fury cu ocazia unui eveniment desfăşurat la Teatrul Alhambra din Bradford (Anglia).

"De această dată, îl voi trimite eu la podea. Acum nu am mai stat departe de ring şi nici nu am mai făcut abuz de alcool", a adăugat el.

Fury a disputat ultimul său meci în luna iunie, când l-a învins în doar două reprize pe germanul Tom Schwarz, în cadrul unei gale desfăşurate la Las Vegas.