Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a validat marţi în unanimitate lista cele patru sporturi care vor fi adăugate programului Jocurilor Olimpice de vară de la Paris din 2024, breakdance, escaladă, skateboard şi surf, scrie AFP, citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prezenţa acestor patru sporturi, dintre care trei vor fi în programul JO 2020 de la Tokyo, rămâne însă să fie supusă unui ultim examen din partea comisiei executive în decembrie 2020. Teoretic, CIO ar putea retrage atunci unul dintre aceste sporturi.

Votul de marţi nu este o surpriză, cei aproximativ 100 de membri adoptând o recomandare emisă de comisia executivă a CIO în luna martie.

Escalada, skateboard-ul şi surf-ul vor fi prezente ca sporturi suplimentare la JO 2020 de la Tokyo, alături de baseball/softball, şi vor face obiectul unui "program de monitorizare".

Breakdance-ul, ce nu va fi în programul competiţiei din capitala Japoniei, a fost prezent până acum doar la Jocurile Olimpice ale Tineretului de la Buenos Aires, din octombrie anul trecut.