Sportiva română Laura Georgeta Coman a cucerit medalia de aur în proba de puşcă aer comprimat 10 m, luni, în concursul de tir sportiv din cadrul Jocurilor Europene de la Minsk, scrie Agerpres.

Laura IlieFoto: frts.ro

Coman, campioana europeană la această probă şi portdrapelul României la ceremonia de deschidere de vineri seara, a ocupat primul loc în finală, cu 251,3 puncte, un nou record al competiţiei, urmată de elveţianca Nina Christen, 250 puncte, şi cehoaica Nikola Mazurova, 228,7 puncte.

Laura Coman ocupase locul 5 în calificări. Roxana Georgiana Sidi a ocupat locul 13 în calificări, cu 624,9 puncte, în condiţiile în care ultima calificată (locul 8) a avut 625,6 puncte.

La masculin, Alin Moldoveanu, campionul olimpic din 2012, a ratat calificarea în finală, după ce a terminat pe locul 25 în calificări (623,2 puncte), la peste 4 puncte de ultimul calificat.

România cucerise până acum trei medalii la Minsk, toate de bronz şi toate la sambo, prin Daniela Poroineanu (cat. 56 kg), Anda Mihaela Vâlvoi (cat. 64 kg) şi Alina-Petronela Păunescu (cat. +80 kg).

România participă cu 123 de sportivi la Jocurile Europene de la Minsk, programate între 21 şi 30 iunie. Reprezentanţii României vor concura la toate cele 15 sporturi şi discipline sportive din program: atletism, baschet 3x3, badminton, box, ciclism, fotbal pe plajă, gimnastică - artistică, aerobică şi ritmică, judo, kaiac-canoe, lupte - feminin, libere şi greco-romane, sambo, tenis de masă, tir sportiv şi tir cu arcul.

Rezultatele obţinute la atletism, badminton, ciclism, judo, karate, tenis de masă, tir cu acul şi tir sportiv contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice - Tokyo 2020.