Echipa masculină de sabie a României a ratat medaliile de bronz la Campionatele Europene de scrimă de la Dusseldorf (Germania), după ce a fost învinsă de Italia, sâmbătă, cu scorul de 45-35, în finala mică, informează Agerpres.

Iulian TeodosiuFoto: frscrima.ro

Pentru România au evoluat Tiberiu Dolniceanu, Florin Zalomir şi Alin Badea, iar Iulian Teodosiu a fost rezervă.

Italienii, în formula Enrico Berre, Luca Curatoli, Luigi Samele, au controlat meciul de la un capăt la altul. Tricolorii au câştigat doar două relee din cele nouă desfăşurate.

În optimi, România a învins Belgia cu 45-31, în sferturi a trecut de Rusia cu 45-42, dar a fost învinsă de Ungaria în semifinale, cu 45-40.

Germania (Benedikt Wagner, Matyas Szabo - scrimer de origine română -, Max Hartung) a cucerit aurul, după 45-43 cu Ungaria (Andras Szatmari, Aron Szilagyi, Csanad Gemesi) în finală.

La spadă feminin, România, doar cu Ana-Maria Popescu din formula care cucerea în 2016 titlul olimpic, a ocupat locul 9. Popescu, Bianca Benea, Maria Udrea şi Greta Vereş au fost învinse de Ucraina în optimi, cu 40-33, apoi au câştigat în faţa Cehiei, cu 45-35, în primul meci pentru poziţiile 9-16, au dispus de Israel cu 45-37 în duelul pentru locurile 9-12, şi s-au impus cu acelaşi scor în meciul pentru 9-10, în faţa Spaniei.

România nu a obţinut nicio medalie la Europenele de la Dusseldorf, cel mai bun rezultat fiind locul 4 obţinut de echipa masculină de sabie.