​Comitetul internaţional olimpic (CIO) a dat undă verde Indiei pentru a candida din nou la organizarea marilor evenimente sportive, ridicând o sancţiune impusă după ce sportivilor pakistanezi le-a fost refuzată viza pentru a concura în ţara vecină, relatează Reuters, conform Agerpres.

Jocurile OlimpiceFoto: olympic.org

În februarie, CIO a blocat toate candidaturile Indiei de a găzdui diverse competiţii după ce doi pakistanezi nu au primit viză pentru a concura la New Delhi.

''Am primit asigurări de la guvernul Indiei că ei vor respecta în viitor Carta olimpică şi vor permite intrarea în India a tuturor sportivilor care vor să participe la competiţii relevante'', a declarat Thomas Bach, preşedintele CIO, cu prilejul unei conferinţe de presă.

India a acuzat Pakistanul că nu ia măsuri suficiente pentru a controla grupurile militante implicate în atacurile din Kashmir.

Comitetul olimpic indian a prezentat anul trecut un ambiţios proiect de a găzdui Jocurile Olimpice de Tineret din 2026, Jocurile Asiei din 2030 şi Jocurile Olimpice din 2032.