Unitatea de Integritate a Atletismului (AIU) a confirmat joi că a primit de la Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) un număr de 110.000 arhive provenind de la laboratorul antidoping de la Moscova, legate de controalele efectuate sportivilor ruşi între 2012 şi august 2015, relatează EFE, conform Agerpres.

Control antidopingFoto: AGERPRES

Accesul la arhivele laboratorului din Moscova era una din condiţiile impuse de Federaţia internaţională de atletism pentru ridicarea suspendării Federaţiei ruse de atletism.

AIU va analiza datele cuprinse în arhive şi va prezenta concluziile sale Consiliului director al IAAF.

Pe 9 iunie, Consiliul director al IAAF, reunit la Monte Carlo, a decis menţinerea suspendării Federaţiei ruse de atletism, care a fost impusă din noiembrie 2015 ca urmare a dopajului sistematic din această ţară. Cu opt zile înainte, Federaţia rusă de atletism a anunţat că a stins datoria de 3,2 milioane dolari către IAAF, una dintre condiţii pentru reinstaurarea sa. Cealaltă condiţie pentru readmiterea Rusiei în competiţiile internaţionale era accesul la arhivele laboratorului antidoping din Moscova.

Rusia speră ca suspendarea sa va fi ridicată la la următorul Consiliu IAAF, care va avea loc la Doha, cu câteva zile înaintea Campionatelor Mondiale (27 septembrie - 6 octombrie).