Rutierul Chris Froome, care s-a accidentat grav în urmă cu trei zile, în timpul unei competiţii, le-a mulţumit fanilor şi tuturor celor implicaţi în ciclism pentru susţinere. El a menţionat că recuperarea va dura mult, dar este concentrat total pentru a reveni la cea mai bună formă, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Le mulţumesc tuturor celor care mi-au transmis urări de bine după accident. Evident, este o perioadă grea, dar am prins multă putere prin susţinerea primită în ultimele trei zile. Nu m-aş fi aşteptat niciodată la atât de multă susţinere. Le sunt recunoscător echipei, în special doctorului Richard Usher şi echipei sale medicale, care au fost exemplari după accident. Le sunt recunoscător şi celor de la salvare şi tuturor celor de la spitalul Roanne care au intervenit şi m-au stabilizat, precum şi chirurgilor, medicilor şi asistentelor de la Spitalul Universitar St. Etienne, care au făcut absolut totul şi cărora le sunt veşnic recunoscător.

Ştiu cât sunt de norocos că mă aflu astăzi aici şi cât le datorez paramedicilor şi personalului medical al cursei. Pentru mine este un pas important înapoi, dar mă concentrez pe viitor. Recuperarea va dura mult, dar începe acum şi sunt concentrat total pentru a reveni la cea mai bună formă. Vreau să le mulţumesc soţiei mele Michelle şi familiei mele. Au fost alături de mine la fiecare pas şi iubirea şi susţinerea lor mă vor motiva ca să revin cât mai curând posibil”, a afirmat Froome, potrivit site-ului oficial al echipei Ineos.

Ciclistul britanic Chris Froome a suferit fracturi la femurul drept, la şold, la un cot, la coaste şi la gât în timpul căzăturii de miercuri, din etapa a patra a Criterium du Dauphine. El a fost supus după accident unei intervenţii chirurgicale care a durat câteva ore.

Sportivul s-a accidentat în timpul recunoaşterii efectuate pe traseul etapei a IV-a, contracronometru, a competiţiei Criterium du Dauphine. Froome a pierdut controlul bicicletei în timpul unei coborâri, în momentul în care şi-a ridicat mâinile de pe ghidon şi a încercat să-şi sufle nasul. El a lovit un zid de protecţie de pe marginea drumului, la viteza de 54 de kilometri/oră.

S-ar putea să te mai intereseze și:

Chris Froome a suferit şi o fractură la gât - Va rămâne şase săptămâni în spital