Campioana olimpică de la Beijing 2008, Alina Dumitru, a declarat, vineri, că va fi greu pentru sportivii români să obţină o medalie la judo la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, dar nu imposibil, potrivit Agerpres.

Alina Dumitru Foto: Reuters

"Este clar că obiectivul nostru trebuie să fie o medalie la Jocurile Olimpice. E greu de realizat, dar nu imposibil", a afirmat Alina Dumitru, în prezent antrenoare de judo la Clubul Sportiv al Armatei Steaua.

Din lotul României, cele mai mari şanse de a urca pe podium la Tokyo le vor avea Andreea Chiţu la feminin şi Vlăduţ Simionescu la masculin, este de părere fosta judoka.

"Andreea Chiţu dacă nu se va mai confruntă cu nicio accidentare şi se pregăteşte aşa cum trebuie, atunci ea ar putea face faţă la cel mai înalt nivel la Tokyo. Normal că şi Corina Căprioriu (Ştefan), dar eu spun că la fete baza este Andreea Chiţu. Iar la băieţi speranţele sunt cu Simionescu, dar mai întâi toţi trebuie să treacă de calificări", a explicat campioana olimpică acum în vârstă de 36 de ani.

Alina Dumitru a participat, vineri, la un eveniment la stadionul de rugby din Complexul Sportiv Ghencea organizat cu ocazia aniversării a 72 de ani de la înfiinţare a Clubului Sportiv al Armatei Steaua.