​Boxerul american Deontay Wilder şi-a apărat cu succes centura mondială WBC a categoriei grea, după ce l-a învins pe KO în prima rundă pe compatriotul său Dominic Breazeale, într-un meci disputat sâmbătă la New York, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

După două minute şi 17 scunde, Wilder a expediat un jab de dreapta fulgerător în figura lui Breazeale, care a pus capăt luptei şi i-a adus a 41-a victorie din palmares, dintre care 40 înainte de limită.

Vezi aici victoria lui Wilder în fața lui Breazeale.

Wilder, 33 ani, şi-a pus în joc pentru a noua oară titlul WBC cucerit în ianuarie 2015 şi a egalat recordul de apărări cu succes a centurii mondiale ale unor legende din categoria regină a boxului, precum Mohamed Ali, Mike Tyson şi Lennox Lewis.

Breazeale a eşuat în a doua sa tentativă de a câştiga un titlu mondial şi a încasat a doua înfrângere faţă de 20 de victorii.

Înainte de meci, Wilder a stârnit o polemică care i-a afectat imaginea, după ce a declarat că speră să-şi omoare adversarul cu care avea o dispută din 2017.

Americanul se poate concentra acum pe un al doilea meci cu britanicul Tyson Fury, cu care a terminat la egalitate într-un meci disputat în decembrie 2018 la Los Angeles. De asemenea, există negocieri şi cu britanicul Anthony Joshua, campionul mondial WBA şi IBF.