Studierea a mii de eşantioane recuperate de la fostul laborator antidoping de la Moscova a permis descoperirea unor noi "cazuri solide" de atleţi suspecţi care pot duce la sancţiuni, a anunţat, joi, un responsabil al Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA), care a precizat că analizarea tuturor probelor se va încheia până la finele anului 2019, informează AFP, conform Agerpres.

Control antidopingFoto: wada-ama.org

"Pot să confirm că am început să pregătim mai multe cazuri solide în strânsă cooperare cu federaţiile internaţionale care vor duce la noi sancţiuni pentru dopaj împotriva sportivilor implicaţi", a declarat Gunter Younger, directorul serviciului de Informaţii şi anchete din cadrul AMA/WADA, cu ocazia unei reuniuni a consiliului director al instituţiei de la Montreal.

El a promis că "toţi sportivii identificaţi ca suspecţi" după analizarea eşantioanelor vor face obiectul unei "investigaţii complete". Însă oficialul AMA/WADA nu a precizat câte cazuri de dopaj au fost identificate de la debutul anchetei.

"Noi credem că vom putea termina majoritatea acestei proceduri în ultimul trimestru din 2019. Pentru toate cazurile identificate ca suspecte, noi vom încheia până la finalul anului", a adăugat Gunter Younger.

Agenţia a anunţat, la finele lunii aprilie, că o echipă de experţi a recuperat peste 2.200 de probe biologice de la fostul laborator moscovit, aflat în centrul sistemului de dopaj instituţionalizat din Rusia din perioada 2011-2015.