Patinatoarea canadiană Kaetlyn Osmond, campioană mondială în 2018 şi medaliată la JO, şi-a anunţat retragerea din competiţii la vârsta de 23 de ani, informează Reuters, conform News.ro.

Kaetlyn OsmondFoto: olympic.org

"Competiţia a fost o parte atât de plină de satisfacţii din viaţa mea. A avea un scop şi a-mi îndeplini obiectivele dincolo de visurile mele cele mai nebuneşti a fost o satisfacţie incredibilă. Niciun cuvânt nu poate descrie vreodată emoţia pe care o aduce competiţia. Să părăsesc competiţia este terifiant, dar sunt nerăbdătoare să văd ce altceva are viaţa de oferit", a declarat Osmond într-un comunicat.

Kaetlyn Osmond a reprezentat Canada la două ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă la Soci, în 2014, şi la Pyeongchang, în 2018. În Coreea de Sud, ea a cucerit aurul olimpic în proba pe echipe şi medalia de bronz la feminin. La Soci, Osmond a mai cucerit o medalie de argint cu echipa.

Tot în 2018, sportiva a devenit campioană mondială la Milano, devenind prima patinatoare canadiană care câştigă acest titlu în ultimii 45 de ani. În 2017, ea a fost medaliată cu argint la Campionatele Mondiale de patinaj artistic la Helsinki.