Sportivul român Alin Alexuc Ciurariu a cucerit, sâmbătă, medalia de bronz la categoria 130 de kilograme (greco-romane) la Campionatelor Europene de lupte care se desfăşoară în aceste zile în Sala Polivalentă din Bucureşti, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Meciul cu Heiki Nabi (Estonia) din finala mică s-a încheiat 1-1, dar Alin Alexuc a fost declarat câştigător pentru că a punctat ultimul.

Aceasta este a doua medalie de bronz la Campionatele Europene pentru sportivul român după cea câştigată anul trecut la Kaspiisk (Rusia).

Tot sâmbătă, la categoria categoria 60 de kilograme (greco-romane), Virgil Munteanu a fost învins în optimile de finală de Sergei Emelin din Rusia (0-9). Cu toate acestea, sportivul român va lupta duminică în recalificări cu Helary Maegisalu (Estonia).

La categoria 67 kg (greco-romane), Alexandru Solomon a fost eliminat încă din calificări de ucraineanul Parviz Nasibov (4-1).

Sportivul român Ilie Cojocari va lupta, duminică, în recalificări, cu Oskar Simon Erlandsson (Suedia) la categoria 72 de kilograme (greco-romane). El a fost învins, sâmbătă, în sferturile de finală de Cengiz Arslan din Turcia (4-5).

La categoria 97 kg (greco-romane), Dorin Constantin Pîrvan a pierdut în faţa norvegianului Felix Baldauf (1-3) în optimile de finală.

Până în acest moment, România a câştigat patru medalii la Campionatele Europene de la Bucureşti: bronz - Andreea Beatrice Ana (lupte feminin - cat. 55 kg.), argint - Kriszta Incze (lupte feminin - cat. 65 kg), argint - Florin Tiţa (greco-romane - cat. 55 kg) şi bronz - Alin Alexuc Ciurariu (greco-romane - cat. 130 kg).

România participă cu 30 de sportivi, câte 10 la fiecare stil, la Campionatele Europene de lupte, găzduite de Sala Polivalentă din Bucureşti în perioada 8-14 aprilie. La Europenele din 2018, de la Kaspiisk (Rusia), România a câştigat cinci medalii, una de aur, una de argint şi trei de bronz.