Sportiva română Kriszta Incze a câştigat, vineri, medalia de argint la categoria 65 de kilograme în cadrul Campionatelor Europene de lupte care se desfăşoară în aceste zile la Sala Polivalentă din Bucureşti, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

În finală, ea a fost învinsă de Elis Manolova din Azerbaidjan cu scorul de 4-6, deşi a condus cu 4-0.

După încheierea meciului, sportivei române i s-a făcut rău, medicii acordându-i îngrijiri medicale lângă saltea, iar ulterior la cabinetul medical al Sălii Polivalente.

Kriszta Incze trecuse în semifinale de rusoaica Maria Kuzneţova (4-3) şi în sferturile de finală de Asli Demir din Turcia (scor 11-1).

Până în acest moment, România a câştigat două medalii la Campionatele Europene de la Bucureşti: bronz - Andreea Beatrice Ana (lupte feminin - cat. 55 kg.), argint - Kriszta Incze (lupte feminin - cat.65 kg). De asemenea, sportivul român Florin Tiţa şi-a asigurat o medalie după ce s-a calificat, vineri, în finala categoriei 55 de kilograme (greco-romane). El îl va întâlni, sâmbătă, în ultimul act pe Vitali Kabaloev din Rusia.

România participă cu 30 de sportivi, câte 10 la fiecare stil, la Campionatele Europene de lupte, găzduite de Sala Polivalentă din Bucureşti în perioada 8-14 aprilie. La Europenele din 2018, de la Kaspiisk (Rusia), România a câştigat cinci medalii, una de aur, una de argint şi trei de bronz.